HALLÅ?

Gick in och kollade på: www.dagensjuridik.se och fick detta (kolla nedan) rätt upp i nyllet;

"Förbunden positiva till lärarlegitimation

Lärarutredningen har föreslagit att lärare ska göra ett obligatoriskt provår och därefter ansöka om legitimation hos Skolverket. Förslaget om lärarlegitimation välkomnas av såväl Lärarnas Riksförbund som Lärarförbundet.

Förslaget innebär att endast legitimerade lärare ska erbjudas fast anställning. Lärarnas Riksförbund, som enbart organiserar behöriga lärare, kallar förslaget en "historisk chans för läraryrket".

- Vår uppfattning är att en lärarlegitimation stärker yrkets identitet på ett positivt sätt och att den kommer att utgöra ett stöd för det goda arbete som utförs av Sveriges lärare, säger förbundets ordförande Metta Fjelkner.

Lärarnas Riksförbund anser dock att tillägg till förslaget är nödvändiga. Förbundet föreslår att regeringen ska ta initiativ till samtal om vad förändringarna innebär för lärarna.

Lärarförbundet skriver i sitt yttrande att förslaget kommer att bidra till ökad utbildningskvalitet och ökad rättssäkerhet för eleverna.

Lärarförbundet delar uppfattningen att legitimation för lärare bör införas, men efterfrågar en analys av de konsekvenser förslaget kommer att innebära. I sitt yttrande föreslår Lärarförbundet därför att regeringen ska tillsätta en arbetsgrupp som bland annat ska granska hur förslaget påverkar skolans möjlighet till personalförsörjning och den enskilde lärarens möjligheter till heltidsarbete. Vidare bör staten ansvara för att det finns plats för nyexaminerade lärare som ska påbörja sina provår."

Vilket hablaha.. Först går vi på praktik under våra 4,5års studier för att sedan göra samma sak i ett år då vi redan är klara lärare??? För fan!!! Ändra utbildningen isället så det bara kommer ut bra lärare.. Fan! Blir förbannad!


Nä nu ska jag läsa min bok.. Pallar inte har mycket annat jagvill göra som t.ex. åka titll mina småsyskon, snacka i telefon, surfa runderpå internet och bla bla bla..

Puss <3


Kommentarer
Postat av: emma

jag tycker det är skit bra... det ger oss en chans att kika ut alla jävla obehöriga idioter som snor våra jobb..

plus så är vårt yrke viktigt... inte hade man väl viljat att ens barn skulle gått till en läkare utan legitimation...samma sak som man inte vill att ens barn ska bli utbildad av lärare som saknar kompetens...jag tycker dock inte att man ska ha ett provår efter utbildningen.. tänk så blir man nekad en legitimation efter 4½år...så det måste dem tänka igenom...

2008-10-22 @ 18:22:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0